Aikuinen on vain isoksi kasvanut lapsi, kun joulukalentereista on kysymys. Tähän tulokseen tulin, kun hankin ensimmäisen kunnon joulukalenterini sitten täysi-ikäiseksi tulon. Ja voi pojat, mikä paketti tälle ensiyrittämälle osuikaan: Elevenin kosmetiikkakalenteri, joka on kuin ympäri maailman kerätty kosmetiikan herkkukori. Sisältöä on niin Etelä-Koreasta, USA:sta, Japanista kuin eri puolilta Eurooppaakin. Lisäksi kalenterissa on 24 tuotteen sijaan peräti 30 tuotetta, joten tästä eivät pidot parane.
Kosmetiikkakalenterin filosofia
Kosmetiikkakalenteri on mielestäni yksi parhaita tapoja päästä kokeilemaan tuotteita, joita ei normaalisti tulisi ajatelleeksikaan tai joita ei Suomesta saa. Kalenterituotteiden yleensä varsin pieni koko on ainakin minulle mieleen, koska jos jokin tuote ei sovi, täysikokoinen tuote ei mene hukkaan. Kalenterien tuotteet ovat useimmiten joko näyte- tai matkakokoisia, joissain tapauksissa suurempia ja jopa normaalikokoisia.
Suuritöinen kokonaisuus
Arvostan myös sitä vaivaa, millä kalenteriin etsitään sopivaa kokonaisuutta erilaisia, mutta ainakin Elevenin tapauksessa yllättävän monia, hyvin toisiaan tukevia tuotteita. Elevenin kalenteria tehtiin viime vuonna jo nelinumeroinen luku, näin olen jostain lukenut. Jos tänä vuonna kalentereita on tehty vaikkapa muutamia tuhansia, uskoisin, että vie paljon aikaa selvittää, mistä ja millaisia tuotteita voidaan saada näinkin suuri määrä siten, että kaikki on ajoissa perillä pakkaamista varten. Myös kalenterilaatikot pitää suunnitella ja valmistuttaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta rekkakuormittain niitä ehtii pakkaamolle ajoissa. Jokaisen yksittäisen tuotteen pakkaaminen kunkin laatikon 24 lokeroon on tuskin aivan pieni ja nopea työ sekään.
Elevenin joulukalenteri
Elevenin joulukalenteri on maisemissa vasta toista kertaa ja ensiesiintymisellään se aiheutti Suomessa melkoisen mylläkän, koska sinne oli laitettu ylimääräisen, 25. kalenteriluukun yllärinä parin sadan euron arvoinen koru ja vieläpä maineikkaan suunnittelijan, Efva Attlingin, sellainen.
No tuollainen pelihän ei tietenkään meillä vetele (muissa Elevenin toimintamaissa kritiikkiä ei kuultu), joten tänä vuonna kuljetaan perinteisempiä polkuja. Nyt painotetaan ihonhoitoa sekä tuoksuja ja meikkituotteita, mutta silti Elevenin omalla tyylillä ja heidän laajaa merkkivalikoimaansa hyödyntäen.
Myös konevoimaa on tarjolla, ja se jos mikä sai sisäisen, innovaatioita rakastavan nörttimieleni hyrisemään kuin kyseinen kone konsanaan.
Kalenterin toimitus
Tilasin kalenterin arki-iltana ja kalenteri lähetettiin Eleveniltä Suomeen heti seuraavana päivänä. Koska lähetyspäivä oli perjantai, seuraava päivitys Suomen postin vastuulle saapumisesta tuli maanantaina. Sen jälkeen paketti seikkailikin pitkin Varsinais-Suomea ja Uuttamaata koukaten naapurikunnassakin ennenkuin lopulta löysi tiensä lähipostiin tai itse asiassa asiamiespostiin. Tämä vaihe vei maanantaiaamusta perjantaille saakka, joten on siinä taivalta taitettu…
Mutta niin tai näin, kalenteri saapui lopulta täysin ehjänä perille, kiitos hyvän paketoinnin, ja sitä päästiin vihdoin tutkimaan ja kuvaamaan.
Kalenterin merkkejä
Monipuolisesti selektiivistä kosmetiikkaa
Kalenterissa on tunnettuja selektiivisiä merkkejä kuten Sensai, Gucci, Yves Saint Laurent, Lancôme, Elisabeth Arden, Biotherm, Clinique ja Clarins, mutta myös suurelle yleisölle hiukan tuntemattomampia, silti erittäin laadukkaita hoitolatasoisia merkkejä kuten Dermalogica, Babor ja Filorga sekä kampaamotuotteiden puolella Alterna.
Harvinaisia merkkejä, K-Beautya ja konevoimaa
Mukana on lisäksi merkkejä, joista kaikkia ei ole näillä leveysasteilla ennen nähty: Peter Thomas Roth, Mario Badescu, Davines, Bamford ja Beauté Pacifique sekä hiukan tunnetummat Jane Iredale ja bareMinerals.
Myös kuningatar Elisabetin suosima kynsilakkamerkki Essie on kalenterissa hyvin edustettuna.
Tässä ei silti ole vielä kaikki, vaan mukaan on tuotu tämän hetken kuuminta suuntausta edustavaa K-Beautya, korealaista ihonhoitoa, sekä suureen suosioon noussut ihonhoitolaiteinnovaatio, Foreo.
Mikä mukavinta, näin selkeästi ihonhoitoon painottuva kokoelma sopii epäilemättä myös talouden miehille ja/tai teini-ikäisille perheenjäsenille, jos sellaisia löytyy. Talvea kohti mennään…
Kalenterin rakenne
Kalenterilaatikko on kaksiosainen
Kalenterin pakkaus on erittäin fiksusti ja ekologisesti suunniteltu.
Ulompi laatikko on tukeva, magneettikiinnityksellä sulkeutuva säilytyslaatikko ja sen voi ottaa käyttöön vaikka samantien odottamatta kalenterin luukkujen avaamista.
Sisäpuolella oleva kalenteriosa voidaan nostaa kokonaan pois ja se seisoo tukevasti omalla rungollaan.
Kalenteriruudukosta tilanjakajaksi
Kalenterin ruudukoksi jakava osa on käytön jälkeen irrotettavissa ja siirrettävissä säilytyslaatikkoon tilanjakajaksi.
Kalenteriosan numerosabluuna poistetaan ja loppu pakkaus voidaan hyödyntää kokonaan.
Tyylikäs ja neutraali tumma havunvihreä väri (joka ei kuvassa toistu oikein) sopii varmasti mihin ympäristöön tahansa ja se sopii myös kaappiin näppäräksi säilytyslaatikoksi.
Tämän kokonaisuuden suunnitteluun on todella panostettu sekä aikaa että rahaa ja lopputulos on täyden kympin arvoinen.
TÄSTÄ ALKAA SPOILERIOSUUS ELI KALENTERIN KOKO SISÄLTÖ PALJASTETAAN.
Jo kokeilemani tuotteet on merkitty sinisellä tähdellä *). Kokeilun kommentit on laitettu joko lyhyesti tuotteen kohdalle tai artikkelin lopussa olevaan testiosuuteen.
Elevenin joulukalenteri 2018
Luukut 1-4
Luukku 1: YSL Black Opium, 7.5 ml *) || Unisex-tyyppinen tuoksu, jossa on makeaa kahvia, rommin vivahdetta ja lämmintä Karibian tunnelmaa. Eau de Parfum -vahvuinen. Erinomainen talvituoksu.
Luukku 2: Sensai Cellular Performance Day Cream, 8 ml *) || Sensai on japanilaisen kosmetiikan kulmakiviä länsimaissa. Ihastuttavan notkea ja hyvin imeytyvä voide, jossa on lempeä tuoksu ja hyvä kosteuttavuus. Voiteen sävy on hennosti vaaleanpunertava, mutta se ei näy iholla. Tästä on lisää juttua testiosuudessa artikkelin loppupuolella.
Luukku 3: bareMinerals All Over Face Colour, Warmth, 0.6 g *) || Mineraalimeikkipuuteri, jonka tummahko sävy sopinee kalvakammille tyypeille esim. varjostuksiin, aurinkopuuteriksi ja luomiväriksi. Erittäin hyvä pysyvyys.
Luukku 4: Alterna Caviar CC Cream 10-in-One, 25 ml *) || Pyyhekuiviin hiuksiin laitettava monitoiminen tehohoito ja lämpösuojavoide. Ei huuhdella pois. Tästäkin on lisää juttua testiosuudessa.
Luukut 5-8
Luukku 5: Dermalogica Calm Water Gel, 10 ml *) || Tehokkaasti ihoa rauhoittava, viilentävä ja kosteuttava geeli, jossa on hyvin mieto tuoksu. Hyvin positiivinen ensikosketus merkin tuotteisiin. Tästä on lisää juttua testiosuudessa.
Luukku 6: Clarins Be Long Mascara, 3 ml *) || Pidentävä, vaan ei tuuheuttava vesiliukoinen ripsiväri, jossa on hyvin pieni, loivan ovaalin muotoinen harja. Erittäin nopeasti kuivuva värimassa.
Luukku 7: G9SKIN White In Milk Mild Foam, 30 g *) || Korealaisen ihonhoidon perustuotteita edustava, lempeä voidegeeli ihon puhdistukseen. Raikas tuoksu ja iholla hyvin liukuva, kevyesti vaahtoava koostumus. Lisää juttua testiosuudessa.
Luukku 8: Beauté Pacifique One Step Cleansing Moisturizing Water 20 ml + Body Lotion Dry Skin 20 ml *) || Luukussa on kaksi tuotetta, joista ensimmäinen on lähes tuoksuton, tehokkaasti puhdistava ja silti kosteuttava misellivesi ihon puhdistukseen. Toinen on nopeasti imeytyvä geeliemulsio vartalolle. Voiteen tuoksu on miedohko ja mukavasti kielon ja tuoreen hyasintin välimaastossa. Hyviltä vaikuttavat.
Luukut 9-12
Luukku 9: Skin79 Seoul Girls Beauty Secret Brightening Mask + Vitality Mask || Luukussa on kaksi kangasnaamiota kasvoille. Näillä on tarkoitus tuoda iholle juuri sen sillä hetkellä tarvitsema tehohoito. Vaikutusaika 10-15 minuuttia. Kangasnaamiot ovat tulleet pelastamaan suomalaisten janoiset talvi-ihot kuin Kari Grandi konsanaan janoisten sankarina Saharan aavikolla.
Luukku 10: Jane Iredale Smooth Affair 7 ml + Lip Drink Sheer 2 g *) TAI Paco Rabanne Lady Million 1.5 ml + Jean Paul Gaultier Scandal by Night 1.5 ml || Omassa kalenterissani oli Jane Iredalen tuotteet. Smooth Affair on sävytön meikinalusvoide eli primer ja jälkimmäinen sävytön, kosteuttava huulivoide. Huulivoide on selkeän hoitava ja kestää huulilla pitkään.
Luukku 11: Peter Thomas Roth Cucumber Mask, 14 ml || Rauhoittava ja viilentävä kurkkukasvonaamio kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Näitä tarvitaan aina.
Luukku 12: Lancôme Monsieur Big Mascara Waterproof, 2 ml *) || Vedenkestävä ripsiväri, jossa on kokoonsa nähden suuri harjaosa ja kostea, siististi levittyvä värimassa. Vaatii vedenkestävälle meikille tarkoitetun, öljypitoisen ja tehokkaan puhdistusaineen.
Luukut 13-16
Luukku 13: Mario Badescu Lavender Facial Spray, 59 ml *) || Rauhoittava, kosteuttava ja antioksidanttinen kasvovesi. Hyvä, utuista sumua tuottava suihkemekanismi. Tuoksu on onnistuneen pehmeästi laventelinen ja hyvin samantyyppinen kuin Lushin Twilight-sarjassa (nyk. Sleepy) eli nukkumattituoksu. Lisäkommentteja testiosuudessa.
Luukku 14: Filorga Meso Mask, 15 ml || Kiinteyttävä, kosteuttava, rauhoittava ja kirkastava naamio, jossa ei ole rakeita eli sopii myös herkälle iholle. Sisältää mm. kollageenia ja elastiinia anti-age vaikutusta tuomaan.
Luukku 15: Babor Hydra Ampoule 2 ml + Perfect Glow Ampoule 2 ml || Babor on hoitolatuotteistaan tunnettu merkki. Luukussa on kaksi erilaista hoitoampullia, joista toinen on tehokosteuttava ja toinen on kirkastava ja heleyttävä. Ampullit ovat luksustuotteita ihon tehohoitoon, joten näiden testivuoroa odotan todella kiinnostuneena.
Luukku 16: Davines Oi Oil, 50 ml *) || Italialainen, kaikille hiustyypeille sopiva hiusten pörröisyyttä ja karheutta taltuttava öljy pumppupullossa. Hyvin pieni määrä riittää. Tuoksu on selkeän unisex ja se kestää hiuksissa kauan.
Luukut 17-20
Luukku 17: Biotherm Aquasource Rich Cream, 20 ml *) || Talveen sopiva voide, joka imeytyy nopeasti. Luvassa on jatkuvaa kosteutusta peräti 48 tunnin ajan. Tämä vaikutus selviäisi vain, jos ihoa ei pesisi kahteen vuorokauteen. Tuoksu on tuttu muista Aquasource-voiteista.
Luukku 18: Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules, 7 kpl || Tehohoitokapselit, joiden sisällä on ihoa vahvistavaa ja kiinteyttävää seerumia. Kukin kapseli käytetään kerralla kasvojen ja kaulan iholle. Luvassa on nuorekkaampaa peilikuvaa ja myös näiden testiin pääsyä odotan uteliaana.
Luukku 19: Gucci Guilty Woman EdT, 5 ml *) || Kesäisen raikas tuoksu, joka ei pökerrytä ympäristössä olevia ihmisiä. Eau de toilette -vahvuinen.
Luukku 20: Bamford Body Wash, 50 ml *) || Englantilainen kylpylälaatuinen suihkugeeli, joka vaahtoaa runsaasti ja tuoksuu ihastuttavasti helteen lämmittämälle mäntymetsälle, kesämökkifiilikselle ja miedolle eukalyptukselle (jota siinä ei edes ole). Tästä on lisää juttua testiosuudessa artikkelin loppupuolella.
Luukku 21
Clinique High Impact Mascara, 3.5ml *) || Vesiliukoinen maskara.
Suuri, hyvin erotteleva harjaosa.
Kostea värimassa, jota on helppo työstää ripsiin jonkin aikaa ennen massan kuivumista.
Kalenterin suurikokoisin minimaskara 3,5 ml koollaan.
Helppo puhdistettava, pysyy silti ripsissä hyvin ja varisematta.
Luukku 22
Essie Gel Couture Top Coat 13.5 ml + Bubbles Only, 13.5 ml *) || Pitkäkestoisesta kynsilakasta pitävälle kotona tehtävä geelilakkaus, joka ei vaadi kovettamiseen uv-valolaitetta. Sivellin on hyvin muotoiltu ja lakka levittyy helposti ja siististi. Punaisessa pullossa oleva lakka on värilakka ja valkoisessa pullossa on päällyslakka. Kynsilakkayhdistelmälle luvataan jopa 14 päivän kestävyyttä. Omissa kynsissäni lakka on kestänyt virheettömänä jo viikon ja tällä menolla toinenkin onnistunee vaivatta. Kyseiset kynsilakat ovat hinnaltaan Helsingin suurimmassa tavaratalossa 15,90 / kpl, joten luukun arvo pyörii yli kolmessakymmenessä eurossa.
Triviaa: Essie on merkki, jonka peruskynsilakkasarjassa on kuningatar Elisabetin jo vuosikymmeniä käyttämä Ballet Slippers -sävy sekä hovin muiden naispuolisten edustajien käyttämiä, yleensä vaaleita roosan sävyjä. Eipä taideta hovin jäsenillä nähdä – ainakaan julkisesti – Bubbles Only -lakan värisiä, tumman viininpunaisia kynsiä.
Luukku 23
Holika Holika Pure Essence Mask Sheet Avocado + Pearl TAI Lemon || Toinen tuplasetti korealaisia kangasnaamioita eräältä Korean kuuluisimmalta ihonhoitomerkiltä.
Näissä naamioissa, kuten 9. luukun naamioissakin, hoitoseerumia on todella runsaasti.
Jos naamion mukana ei kaikki kulkeudu iholle saakka, kannattaa pussi sulkea tiiviisti ja käyttää yli jäänyt seerumi toisella kertaa iholle suoraan käsin taputtelemalla.
Sama koskee kaikkia korealaisia kangasnaamioita, joihin olen tähän mennessä törmännyt.
Luukku 24
FOREO Luna Play, Pearl Pink *) || No niin, nyt päästään viimeiseen kalenteriluukkuun ja siihen kiinnostukseni herättäneeseen innovatiiviseen ihonhoidon ihmevimpaimeen. Foreo on ruotsalainen keksintö muutaman vuoden takaa ja kun ensimmäisen kerran kuulin siitä, ihmettelin, mitä sellaista laite voisi tehdä, mitä ei ihoa käsin pesemällä saisi tehtyä.
Nyt pääsin sitten itse tutkimaan silikoniharjaksilla varustettua laitetta tositoimissa ja ihan ensimmäinen havainto oli, että on se vaan tosi hauska, pikkuinen, vaaleanpunainen ja söpö! Hurisee ja purisee iholla kuin pieni ja sisukas mehiläinen ja möyhentää puhdistusainetta siihen malliin, että iholla lymyilevistä meikkituotteista ja muusta tahmasta ei ole sille mitään vastusta. Puhdasta tulee ja kaupan päälle vielä hilpeä mieli.
Tehostaa sopivasti myös suihkun yhteydessä käytettävien, syväpuhdistavien tai hellävaraisesti kuorivien naamioiden vaikutusta. Suurirakeisille kuorinnoille Foreo ei ole ihan järkevin apulainen, koska etenkin herkemmälle iholle tulee liikaa kuormitusta kerralla, mutta kevyempien kanssa oikein toimiva.
Iho lämpiää
Minkä huomasin heti ensimmäisellä käyttökerralla oli, että iho tuntui laitteen jäljiltä hyvin lämpimältä, melkein kuumalta. Kysymys ei ollut ärtyneen ihon polttelusta vaan ihan vain lämmöstä. Testasin asiaa vielä tavallisella, Sephorasta hankkimallani muutaman euron silikonisella kasvoharjalla ja ero oli selvä, moottoroitu Foreo lämmittää ja moottoriton silikoniharja ei.
Tämä tietää sitä, että Foreolla ihon pintaverenkierto vilkastuu, mikä taas puolestaan tarkoittaa sitä, että iholle kulkeutuu ravintoaineita tehokkaammin ja samalla kuona-aineita poistuu. Ja tämä taas tarkoittaa ihon nopeampaa uudistumista ja sitä tietä nuorekkaampaa ihoa. Win-win. Tykkään.
Useita malleja
Tämä kalenterissa tullut laite on sellainen versio, jota ei voi ladata, vaan tämä on eräänlainen kokeilu- ja harjoitteluversio. Käyttökertoja luvataan peräti 100, mutta olen kuullut jopa vuoden riittäneistä käyttökerroista.
Kun oma laitteeni sanoo sopimuksen irti, aion varovasti purkaa laitteen ja tutustua sen sisuskaluihin sillä ajatuksella, että jospa siihen sittenkin saisi eloa. Tosin vesitiiviys saattaa olla siinä vaiheessa mennyttä, joten jää nähtäväksi, mitä sillä sitten aikanaan teen vai jääkö laite vain hauskannäköiseksi paperipainoksi.
Kaikki muut Foreon versiot ovat joko ladattavia tai paristokäyttöisiä, joten niiden elinkaari on huomattavasti pidempi. Foreolla on myös eri ihotyypeille sopivia malleja anti-age-laitteista hoitopintoineen aina epäpuhtaalle ja herkälle iholle sopiviin laitteisiin saakka, joten jokainen halukas epäilemättä löytää itselleen sen sopivimman. Hintahaitari on laaja ja osa tuotteista voi maksaa lähemmäs 200 euroa, mutta edullisemmat n. 40 eurosta alkaen.
Ilahduin siitä, että kalenterin viimeisen luukun sisältö oli näin mielenkiintoinen ja innovatiivinen. Laite on käytössä todella toimiva ja iho hyötyy siitä selvästi, vaikka toisin oletinkin. Ihon ”reippaampi” ja raikkaampi olotila näkyy yllättävän nopeasti. Tämä herätti oman kiinnostukseni Foreon muitakin malleja kohtaan ja saatanpa harkita jonkun muun mallin hankkimista, kun kokemusta tästä ensimmäisestä karttuu enemmän ja viimeistään silloin, kun tämä sanoo sopimuksen irti.
Tässä vielä perhepotretti kalenterin koko sisällöstä
Ensikokemuksia tuotteista
Ensimmäinen testaus
Aivan ensimmäisellä käyttökerralla testisetti oli 7 tuotteen vahvuinen ja samoja tuotteita olen käyttänyt pitkin viikkoa. Kokemusta on ehtinyt kertyä jo monista muistakin tuotteista ja niistä on lyhyet kuvaukset kyseisten tuotteiden esittelyn yhteydessä.
Tässä ensimmäisessä testisetissä oli mahdollisimman helposti lähestyttäviä tuotteita, jotka sopivat suihkukavereiksi ilman mitään erityistä perehtymistä niiden käyttöfilosofiaan.
Vasemmalla on korealainen ihonpuhdistustuote, G9SKIN-merkin White in Milk Mild Foam. Voidemainen geeli pesee ihon natisevan puhtaaksi, mutta jostain kumman syystä iho jää silti pehmeäksi ja rauhallisen tuntuiseksi. Yleensä sellainen pesu, joka saa ihon natisemaan, saa sen myös kiristelemään, mutta tämä ei. Iho jäi myös yllättävän kosteutetun tuntuiseksi, vaikka tehostin pesua Foreolla. Tuoksu on puhtaan raikas ilman sen kummempia virityksiä eli miellyttää ja toimii.
Toisena vasemmalta on Sensain kosteusvoide. Olen testaillut Sensain Cellular Performance -sarjan tuotteista sekä hoitovettä (lotion 2) että emulsiota (myös nro 2) ja olen pitänyt molemmista. Tämä on samaa sarjaa ja toimii erinomaisen hyvin myös. Voide on väriltään vaaleanpunaista, mutta iholla se ei näy. Voiteessa on suojakerroin 25, japanilainen päivävoide kun on. Aasiassa ihon suojaaminen auringolta on itsestäänselvyys, eikä sitä jätetä väliin yleensä missään olosuhteissa. Tällekin tuotteelle annan hyvät pisteet sekä toimivuudesta, kosteuttavuudesta että mukavan pehmeästä tuoksusta.
Takana keskellä on suuresti yllättänyt kosteuttava aloeta, kamomillaa ja laventelia sisältävä kasvovesisuihke. Toki Mario Badescun tuotteilla on hyvä maine, mutta ajattelin suihkeen tuoksuvan liikaa laventelilta, eikä laventeli yleensä ole tuoksuna mieleeni. Tässä tuoksu on kuitenkin makean pehmeä ja rentouttava eikä lainkaan kuiva ja terävä. Tuoksu on hyvin samalla tavalla onnistunut kuin Lushin Twilight-suihkugeelissä (nyk. Sleepy), jossa maltaat pehmentävät ja makeuttavat tuoksua niin, että yhdistelmän vaikutuksesta voisi suorastaan nukahtaa. Tästä tuli tuoksunsa puolesta välitön suosikkini ja koska tuote myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoani, eikä pehmeästi sumuttavassa suihkemekanismissakaan ole moitteen sijaa, tuote on Eleveniltä nappivalinta talvikäyttöön. Pullo on myös reilun kokoinen, 59 ml, ja vaikuttaa hyvin riittoisalta.
Seuraava tuote kasvosuihkeen oikealla puolella on Alternan 10-in-one CC-voide hiuksille. Tuotetta on tarkoitus käyttää pyyhekuiviin hiuksiin, mutta itse puristelin vain liiat vedet pois ja lisäsin aineen hiuksiini siinä vaiheessa. Halusin päästä huuhtomaan liiat aineet pois samantien, mikäli tuntisin laittaneeni voidetta liikaa. Niin kävikin ja päädyin huuhtomaan osan pois. Tätä ainetta kannattaa annostella varovaisesti, koska se hoitaa pienelläkin määrällä. CC-voide on samalla kevyen pidon antava muotoilu- ja lämpösuojavoide, joten monitoimituotteesta on tosiaan kysymys.
Jälkikommenttina parin viikon kokeilun jälkeen: Käytän CC-voidetta nykyisin latvahoitoaineena hiustenpesun jälkeen ja huuhdon tarvittaessa vielä suihkussa ollessani liiat pois. Toimii todella hyvin.
Oikeanpuoleinen tuote on aivan ihastuttava Bamfordin suihkugeeli. Bamford tekee tuotteita kylpyläkäyttöön ja sen huomaa sekä erittäin laadukkaasti sekoitetusta tuoksusta että hyvin vaahtoavasta koostumuksesta, joka ei kuivata ihoa. En tiedä, onko eri kalentereissa eri tuoksuisia suihkugeelejä, mutta ainakin tämä on sellainen, jonka jätän heti ensi kokeilun jälkeen odottamaan joulua. Tämä tuo mukanaan hellekesän metsän kotoisaa, silti englantilaisittain tehtynä ihan omanlaistaan tuoksumaailmaa aattoillan saunaan. Tällä ei ole varsinaista nimeä, mutta pullon kyljessä kerrotaan tuoksukomponenteiksi Geranium, Lavender and Peppermint. Oma nenäni sanoo toisin, mutta yhtä kaikki, tuoksu on valloittava.
Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, on Dermalogican Calm Water Gel. Voidegeeli on todella kosteuttava ja raikastava ja Badescun kasvosuihkeen jo kadottua ihoni kuiviin syövereihin tehon tuntee välittömästi. Merkki on minulle nimeltä tuttu, mutta tämä on muistaakseni ensimmäinen koskaan kokeilemani Dermalogican tuote. Erittäin toimiva ja antaa hyvän ensivaikutelman merkin laadusta.
Foreo oli myös ensimmäisessä testierässä ja sen jälkeen se on ollut käytössä lähes jokaisella kasvojenpesukerralla. Koska siitä on jo sen verran pitkät tarinat tuossa aiemmin, totean vain pidemmittä puheitta: nappituote.
Muutama vinkki Elevenille vuodelle 2019
Kolme ehdotusta
Niin loistava kalenteri kuin tämä kaikin puolin onkin, laittaisin seuraavat asiat harkintaan ensi vuotta silmällä pitäen.
Sijalla 1: Talviseen kalenteriin voisi laittaa jonkin erikoisemman merkin käsivoiteen, koska niitä menee. Jos sen kaveriksi saisi vielä käsikuorinnan, aina parempi. Käsiä on varmaan lähes jokaisen pakko hoitaa pakkasten tullen. Tämä voisi korvata nyt kalenterissa olevan bareMineralsin tyyppisen meikkituotteen, joka on varsin tumma talven kalventamille pohjoisen asukkaille.
Sijalla 2: Laittaisin kalenteriin kokeiluversiot shampoosta ja hoitoaineesta ja jälleen joltain erikoisemmalta merkiltä. Tuotteet voisivat aivan hyvin olla normaaleille hiuksille tehdyt, koska pienikokoiset menevät mille hiustyypille tahansa esim. matkakäytössä. Näillä korvaisin vaikkapa yhden ripsiväreistä, tämän kertaisista Clarinsin. Sen tarttuvuus ripsiin oli kehnonpuoleinen eikä massa kestänyt kerrostamista pikaisen kuivumisen vuoksi.
Sijalla 3: Tämä on näitä tapauksia, joista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta olisin ehkä valinnut värikynsilakan sellaiseksi, jota voi käyttää helposti ympäri vuoden. Essien Gel Couture -kynsilakat ovat täysikokoisia ja vieläpä suuria sellaisia (13,5 ml / kpl), mikä on erittäin hieno ja positiivinen asia, mutta syvän tumma viininpunainen sävy, Bubbles Only, sopii mielestäni lähinnä juhlatilaisuuksiin ja jää näin ollen varsin vähälle käytölle.
Vaihtoehtoinen sävy voisi olla arkeenkin sopiva shimmerinen vaaleanpunertava, joka käy tyyliin kuin tyyliin, kaikkiin asukokonaisuuksiin ja mihin tilanteeseen tahansa. Vaalea sävy ei myöskään hätkähdä pienestä kulumisesta, koska se ei juuri näy.
Kalenterin hinta-laatusuhde
Kalenterin hinta on varsin korkea, 139,- (sis. toimituksen, koska Eleven ei veloita toimituskulua yli 50 euron ostoksesta). Kalenterin arvoksi on laskettu 290,-, joten hinta-laatusuhde on sen mukaan ajateltuna kohdillaan.
Tarkastin sisältöluettelon kokonaan ennen kalenterin hankintaa ja itselleni uudet merkit ja tuotteet katsoin myös läpi. Tutkin muitakin kalenterivaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin juuri tähän sisällön monipuolisuuden ja monien erikoisuuksien vuoksi.
Omasta mielestäni kalenteri on hintansa arvoinen. Luukkua kohden hinnaksi tulee 5,79 euroa, jota ei voi pitää kovin pahana näistä tuotteista. Sama raha voi jollakin kulua päivittäin erikoiskahviin, joka kestää vain sen hetken, kun taas näistä tuotteista on iloa jopa kuukausiksi. Tuotteita on myös enemmän kuin luukkuja, yhteensä 30 kpl. Ainakin kahden luukun sisällön arvo on yli 30 euroa kummassakin ja useimpien muidenkin luukkujen arvo on korkeampi kuin tuo vajaa 6 euroa.
Monipuolinen ja kiinnostava
Vaikka kalenterista saatavalle mielihyvälle en laskisi mitään arvoa (muka!), monipuoliselle sisällölle lasken. Itse en oikeastaan edes kaipaa kalenteria, jonka sisältö tulee vain yhdeltä valmistajalta tai konsernilta, koska pidän vaihtelusta sekä merkeissä että maanosissa, joista tuotteita tulee. Tässä kalenterissa on toteutettuna kiinnostava matka ympäri kosmetiikkaa tuottavan maailman.
Kun kalenteri on näin monipuolinen, jokainen luukku on kuin pieni tutkimusmatka. Toki on ihmisiä, joita asia ei kiinnosta samalla tavalla, mutta oman kinkkisen ihoni hoitaminen on ollut elämän mittainen urakka ja sen myötä kiinnostusta riittää kaikkiin mahdollisiin ihon kuntoa parantaviin tuotteisiin ja innovaatioihin ja niitä tämä kalenteri esittelee runsain mitoin.
Omasta puolestani Elevenin joulukalenteri saa lämpimät suositukset sekä 5- tähteä sisällöstä ja papukaijamerkin todella fiksusta pakkauksesta.
Kiitän sinua, hyvä lukijani, jos olet tänne saakka jaksanut, ja poistun hypistelemään uusia kosmetiikka-aarteitani.
© Teksti ja valokuvat: Jaana Leppänen