Puolison hankittua elevenin joulukalenterin testiin, minä kiinnitin huomioni sen pakkaukseen. Laatikko vaikutti tukevalta, joten iskin siihen silmäni. Se näytti kerrassaan kätevältä ja sille oli jo käyttökohdekin mietittynä. Niinpä tein puolison kanssa leikkimielisen diilin: vaimo pitää sisällön ja minä pidän pakkauksen. Koska vaimo teki jutun sisällöstä, tasa-arvon nimissä meikäläinen iskee sitten legendaa laatikoista. Käyn koko laatikoston tieteellisen tarkasti läpi ja paljastan koko pakkaussysteemin salaisuudet. Varo juonikkaita paljastuksia!

Näitä maitotölkkejä sopisi laatikoihin 96 kpl.

Onko se suuri?

Eleven on selvästi satsannut pakkaukseen, jonka mukana tulee itse asiassa kokonaista kolme laatikkoa ja minä kun tein diilin vain yhdestä! Pintapuolinen mittaus antoi tulokseksi yhteensä peräti 96 litraa säilytystilaa ja se on aika paljon se, varsinkin kun laatikot tulevat tavallaan kaupantekijäisinä. Laatikosto on siis suuri.

Onko se laadukas ja tyylikäs?

Työn jälki on varsin siistiä ja käytetty materiaali tukevaa. Ehdottomasti hyvä tuote, jolle on ajateltu jatkokäyttöä. Ulkolaatikko on magneetilla suljettava ja siis pysyy hyvin kiinni, mutta on myös helppo avata. Mangneettikiinnitys on myös viitsitty upottaa laatikon rakenteisiin, joka ei olisi tällaisessa tuotteessa edes ollut tarpeen. Yhtiön logo on preeglattu eli puristepainettu laatikon kanteen, mutta muuten elevenin logoa ei mitenkään korosteta.

Painaja voi myös kiittää kirjapainotekniikan tuntemuksesta, sillä kyseessä on aika harvinainen ja korkeaa ammattitaitoa vaativa erikoistekniikka eli graafikko on ammattilainen ja tietää mitä tekee. Annan täydet pisteet tyylitajusta. Tähän laatikkoon voi siis pakata vaikkapa pehmeän joululahjan ja muuttaa sen komeaksi kovaksi paketiksi kuusen alle arvuuteltavaksi. Kuljetuslaatikkoon voisi myös hyvin laittaa vaikkapa jouluhärpäkkeitä seuraavaa joulua odottelemaan.

Laatikosto on siis sekä tyylikäs että myös laadukas.

Elevenin logo preeglattuna eli puristepainettuna

Onko se vihreä?

Laatikoiden vihreä väri on myös hyvä valinta, onhan vihreä myös jouluun sopiva väri. Jos haluaa katsella vihreiden silmälasien läpi, värissä voi nähdä onnelliset jääkarhut hylkeenpyynnissä kylmällä jäätiköllä järjettömässä pakkasessa ja tyytyväiset hait koralliriutallaan rauskuja popsimassa. Kun koko pakkauksen hiilijalanjälki on hyvitetty, valaiden laulukin muuttuu oodiksi ilolle.

Eleven on hehkuttanut sitä, kuinka helppoa tuote on kierrättää, mutta eihän kukaan heitä tällaista laatikkoa pois! Minulle laatikon väri tuo mieleen vuoden Suomen raskaassa, sillä väri on melkein sama kuin armeijan tavaralaatikoissa. Maanpuolustus on tietysti äijämeinikiä parhaimmillaan ja tämän laatikon kehtaa kyllä viedä työpaikalle. Vihreän värin valokuvaus on kinkkistä puuhaa ja kannen kuvassa vihreä toistuu jotakuinkin oikein, muissa ei niinkään.

Yhteenvetona: laatikosto on kaikin puolin vihreä.

Häkkyrän takana piilee yllätys

Onko se kätevä?

Työpaikalla on valmis ongelma odottamassa, joten palikkatesti kärrättiin sinne. Kirjapainossamme on käytössä myös foliopainatus. Tämän seurauksena siellä täällä lojuu foliorullia, jotka pyöreinä yleensä viereksivät avolaatikoissa ympäriinsä. Folioita löytyy myös eri kokoisina ja värisinä, joten olisi tosi kätevää, jos voisi nähdä koko sisällä olevan valikoiman yhdellä silmäyksellä. Tähän varastoon ajattelin nyt saada kuria tällä laatikolla lokerikkoineen.

Päällä oleva kalenteriruudukko, joka luukkujen tukena oli ollut, sai lähteä, ja yllätyksekseni lokerikko oli käännettävissä ja nyt paljastuikin siististi huolitellut reunat. Tämä asia on todella mietitty loppuun asti. Vaikka lokerikon järjestystä voi muuttaa, minulla ei ollut siihen tarvetta ja foliorulla lumpsahtaa koloonsa kuin päästäinen konsanaan. Ongelma ratkaistu, näin on!

Lokerolaatikko on kätevä.

Mitä on foliopainaminen ja onko tämä piilomainos

Tuskin kovin moni lukijoista tietää mitä foliopainamisella tarkoitetaan, joten selvitetäänpä sitä siis hieman. Tekniikassa siirretään folion väri korkeassa lämmössä ja puristuksessa paperille tai kartongille ja joskus muovillekin. Tekniikka vaatii kuumuutta kestävän metallisen kuvalaatan, lämmitysyksikön, tietysti foliota ja pienen henkilöauton painoisen painokoneen, jolla saadaan aikaan vaadittava kova puristus. Tietenkin laitteistoa on hyvä osata myös käyttää ja osaajat ikääntyvät ja vähenevät vuosi vuodelta.

Foliopainatus välineistöineen

Tämä ei oikeasti ole edes mikään piilomainos, sillä tekniikka käy myös lompakon päälle. Tavallinen kaduntallaaja saattaa kuitenkin törmätä foliopainatukseen vaikkapa hääkutsussa, jossa meilläkin on sitä suurelle yleisölle käytetty. Yleensä tekniikkaa suosivat suuret yhtiöt käyntikorteissaan ja kampanjoissaan ja silloin ei kavahdeta tuhansien eurojenkaan hintalappuja. Mutta kyllä meillä Käyntikorttipalvelussakin pieniä tilauksia on toteutettu eli jos lompakossa sattuu jokunen ylimääräinen satalappunen olemaan, niin hihasta saa toki nykäistä. Uutisklubin lukijaa luonnollisesti koitetaan huojentaa vähän hinnoissa.

(No joo, olihan tämä ilmiselvä piilomainos!)

Huolitellut reunat saa esiin kääntämällä

Onko mitään huomautettavaa?

Niinhän se on, että täydellisyyttä ei voi olla. Pikku kauneusvirheitäkin boksista löytyy. Lokerikon suunnittelija ei ole pohtinut sen käyttöä erillisenä säilytystilana. Se on ajateltu kannellisen laatikon sisään sijoitettavaksi, jolloin kannellisen laatikon tukeva pohja kantaa osin myös lokerikon tavaroiden painoa. Jos lokerikkoa haluaa käyttää itsenäisesti, sen ohut pohja taipuu jo foliorullien muutaman kilon painon alla. Pohjaa on erikseen vahvistettava tukevalla aaltopahvi- tai vanerilevyllä. Tietenkään näitä laatikoita ei voi viedä ulos tai edes vajaan, ne on tarkoitettu sisäkäyttöön, kuten tällaiset laatikot yleensäkin. Aivan samoin kuin tämä kirjoituskin on tarkoitettu hurtilla huumorintajulla varustettuun ympäristöön ja tarkoitettu vain viihdekäyttöön, kuten pakinat yleensäkin. Tosikkomaisessa ympäristössä kirjoitukselle käy samoin kuin laatikoille räntäsateessa. Pientä huomautettavaa siis löytyy.

Onko tämä hauskaa?

Pohjimmiltaan laatikko sisältää mielihyvätuotteita, joiden tehtävänä on tuoda iloa ja hauskuutta elämään, ja taas jaksaa jatkaa. Ne ovat harrastus ja harrastetuotteilla on usein oma hintansa. Tuotteet on välttämätöntä pakata hyvin ja silloin itse pakkauskin maksaa kyllä jotain, varsinkin kun se on tehty näin laadukkaasti.

Kyllä, tämä on hauskaa!

Laatikollinen huvia ja hyötyä

Onko tässä mitään järkeä?

Tein pysäyttävän huomion, että olen tehnyt kokonaisen artikkelin kuvineen päivineen muutamasta pahvilaatikosta! Satunnaisen lukijan kanssa jaamme ajatuksen, että pitäisiköhän elämään alkaa etsiä vähän biletystä?

Puolisolla on kuitenkin nyt 30 uutta tuotetta taistelussa ”ikääntymisen näkyviä vaikutuksia vastaan”. Hän on niihin tyytyväinen ja hymyilee kuin jakoavain päivästä toiseen. Kun tuotteet on käytetty, laatikot jatkavat nöyrästi hiljaista tehtäväänsä pölyisen kaapin pimeydessä vielä vuosien ajan. Ne saattavat kätkeä sisäänsä esim. tavaroita, joille ei ole vielä löytynyt käyttöä, mutta joskus voi löytyä. Kenties laatikoista paljastuu juuri se tarpeellinen aarre sitten aikanaan.

Eli onhan tässä paljonkin järkeä.

Oliko tämä kannaltani hyvä diili?

Pakko myöntää, että tein puolison kanssa todella hyvän diilin. Se parani vielä tästäkin, sillä siippa teki tehoiskun pitkäripaiseen ja täytti lokerikon valikoimalla erikoisoluita. Näin sain kalenterin minäkin, ei hullumpaa! Koska pidän myös oluesta, foliorullat saavat odottaa laatikon tyhjenemistä, pyörikööt rullat sen aikaa vanhassa laatikossaan.

Trumpin sanoin: ”Tämä oli hyvä diili.”

Onnelliset foliorullat uudessa kodissaan

©  Teksti ja kuvat: Pauli Kinnunen