Parahin besserwisser

Meidän perheessämme lapset kinusivat koko ajan jotakin kivaa lemmikkiä. Kaikilla on kuulemma on sellainen. Meillä ei oikein ole aikaa koiralle ja kultakala tai marsu ei olisi lastemme mielestä katu-uskottava, mitä sitten sillä tarkoitavatkin. Monilla on lemmikkinä muodikas minipossu. Kuulemma hauska ja älykäs lemmikki, mutta helpohoitoisempi kuin koira. Niinpä erehdyimme lupaamaan nuorisollemme minipossun. Kävi kuitenkin ilmi, että ne ovat hankintahinnaltaan meidän perheen budjetille aivan liian kalliita.

minipossu

Niinpä ehdotimme kompromissina nyhtöpossua, niistähän puhutaan nyt kaikkialla. Lapset olivat riemuissaan ja hankintahinta sai vanhemmat iloisiksi, eipä tosiaankaan tullut kalliiksi! Nyt meillä on kuitenkin aikamoinen ongelma. Possu toimitettiin laatikossa ja sille luvataan vain viikon säilymisaika. Miten menettelemme possumme kanssa? Miten sitä hoidetaan, kuuluuko sen olla jatkuvasti laatikossa ja ennen kaikkea, mitä se syö? Pakkauksessa kyllä neuvotaan, miten se valmistetaan, mutta emmehän me nyt heti voi lasten lemmikkiä pannullekaan laittaa.

Nimimerkki: ’Ei kokemusta lemmikeistä’

Besserwisser vastaa

Pistittepäs pahan!

Besserwisserkään ei ole ehtinyt tutustua vielä nyhtöpossuihin, ilmiö on niin uusi. Muutama vuosi sitten ei kukaan ollut kuullutkaan nyhtöpossuista. Mutta eihän kymmenen vuotta sitten oltu kuultu minipossuistakaan. Niin se maailma muuttuu. Valitettavasti hoidosta ei ole vielä käsitystä. Aluksi voitte kokeilla jättää koko otuksen sinne laatikkoonsa. Viikon säilyvyysaika riittää hyvin siihen, että vintiönne ehtivät unohtaa koko asian, teineillä kun on tunnetusti lyhyt muisti. Mahdollisesti sen voi jopa salaa palauttaa takaisin kauppaan tai koittaa vaihtaa sen vaikkapa nyhtökauraan, kasvi on paljon eläintä helppohoitoisempi. Muutenhan sitä hoidetaan, kuten lapsiperheiden lemmikkiä yleensäkin: lyödään lossiksi koko homma ja vanhempien riesaksihan se lopulta kuitenkin jää.

Entäs sitten se ruokinta. Tähän löytyy kuin löytyykin jo ohjeita. Besserwisser hoksasi tähän oivan vihjeen ranskankermapurkista. Siinä mainostettiin aivan uutta tuotetta: ’BBQ-kastike nyhtöpossulle’. Tuntuu vähän oudolta tarjota possulle bbq-kastiketta, mutta pakkohan se on uskoa, kun on kerran tuotepurkkiin painettu!

Jälleen kerran tuli myös todistetuksi se, että Besserwisseriltä saa aina vastauksen visaisiinkin pulmiin, ilman nyhtämistä.

Parhain terveisin,

Besserwisser