Tietoa meistä

Miksi Uutisklubi luotiin?

Monilla yrittäjillä on kivikova ammattitaito omalla alallaan, mutta harvalla on riittäviä keinoja tai edes aikaa tuoda osaamistaan esiin digitaalisessa muodossa, vaikka se on käytännössä jo välttämätöntä. PK-sektorin yrittäjiltä puuttuu toisaalta myös julkinen kanava, jossa voi esittäytyä laajalle lukijakunnalle kerralla ja jota voi hyödyntää markkinoinnissa tehokkaammin kuin vaikkapa omaa verkkosivustoa. Verkkosivuston löytää useimmiten vain kyseisestä asiasta juuri sillä hetkellä kiinnostunut taho ja sekin tapahtuu vain, jos sähköisestä löydettävyydestä maksaa jatkuvasti ulkomaisille toimijoille. Uutisklubi tarjoaa vaihtoehtoisen kanavan näkyä.

Oma taustamme on yrittäjyydessä jo yli 20 vuoden ajalta (graafinen ala, Käyntikorttipalvelu; Helsinki), joten tilannetta on tullut seurattua pidemmän aikaa.

Uutisklubin käynnistämisvaiheessa syyskesällä 2017 meitä kiritti vahvasti Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -viherrakennusprojekti, joka on Pohjoismaiden suurin tämän tyyppinen kohde. Viherrakentaja (Työyhteenliittymä Vihreistä vihrein Koiviston Vihertyö Oy ja Vihermali Oy) tarvitsi dokumentoijaa ainutlaatuiselle projektilleen, eikä urakoitsijalla itsellään ollut siihen aikaa keskityttymistä vaativan työnsä eli innovatiivisen kohteensa viherrakentamisen ohella.

Otimme hoitaaksemme dokumentoinnin ja valokuvaamisen ja kirjoitimme alusta loppuun työn eri vaiheista sekä kohteessa käytettävistä erikoismateriaaleista. Seurasimme kuukausia reaaliajassa työn edistymistä. Artikkelikokonaisuudesta tuli laajempi kuin olimme alunperin arvanneetkaan ja projektiseuranta on herättänyt kiinnostusta sekä Suomessa että maamme rajojen ulkopuolella. Projekti on saanut myös palkintoja.

Erityisesti yritysten tarpeeseen

Jo tämä projekti sekä eri asiakkaidemme kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat, että digitaalisen tiedonvälityksen pyörteissä kaivataan julkaisua, joka toisi kohtuullisin kustannuksin PK-sektorin yrityksiä esiin ulkopuolisen julkaisijan toimesta, joten Uutisklubin pohja oli sillä sinetöity. Nyt yritys kuin yritys voi päästä kertomaan toiminnastaan, tuotteistaan ja innovaatioistaan kasvavalle lukijamäärällemme eli käyttää Uutisklubia tiedotusalustanaan.

Jatkossa julkaisemme myös englanninkielisiä artikkelikäännöksiä yrityksille, jotka kokevat sen hyödyttävän toimintaansa. Tähän käyttöön olemme rekisteröineet verkko-osoitteen newsclub.fi, johon ulkomaalaiset asiakkaat voi ohjata.

Verkon ja painetun julkaisun parhaat puolet

Vaikka julkaisumme toimiikin verkkoalustalla, pyrimme graafisen alan ihmisinä soveltamaan painetun lehden toimintatapoja niin uutisoinnissa kuin ilmoittamisessakin. Mielestämme tämä on reilu, läpinäkyvä ja selkeä toimintatapa.

Voimme yhdistää painettujen lehtien hyviksi havaitut vuosisataiset käytännöt netin joustavuuteen ja nopeuteen ja samalla välttää netin varjopuolia.

Ei klikkimaksuja

Hinnoittelussamme ei ole vaikeatulkintaisia klikkimaksuja, joita ei voi ennalta arvioida. Artikkelin tai mainoksen veloitus on kertaluonteinen aivan samalla tavalla kuin painetuissakin materiaaleissa. Tämä on ollut selkeästi asia, jota on toivottu ja johon näin ollen päädyimme alusta alkaen.

Myös muuta yrittäjyyteen liittyvää sisältöä

Teemme Uutisklubiin laaja-alaisesti myös muita yrittäjyyteen liittyviä artikkeleita sekä monenlaisia vapaa-ajan juttuja pyrkimyksenä saavuttaa alati laajeneva lukijakunta. Aihepiirit, joista olemme kirjoittaneet lehteemme, tuntuvat kiinnostavan ihmisiä. Se puolestaan tarkoittaa, että lukijat löytävät myös teidät ja yrityksestänne kertovat asiat. Viime vuoden (2018) alusta vuoden loppuun sivustollamme ollut jo yli 350.500 katselukertaa ja kasvu jatkuu. Yli 14 % kävijöistä on viettänyt kerrallaan jopa toista tuntia sivustomme parissa.

Yrittäjän näkökulma

Monissa keskusteluissa on toivottu jonkun nostavan asioita esiin yrittäjän näkökulmasta. Suomalaisessa yrittäjyydessä on paljon tekijöitä, jotka saavat esimerkiksi nuoren vakavasti punnitsemaan yrityksen perustamisen mielekkyyttä tai edes perheyrityksen jatkamista. Se on vahinko, sillä me tarvitsemme heidän tuoretta koulutustaan ja intoaan ja sitä, että nuori ylipäätään pysyisi Suomessa. Yrittäjämyönteinen ilmapiiri on monin tavoin välttämättömyys yhteiskunnassamme.

Muina aiheina mm. liikenne

Yrittäjiä ja muitakin tiellä liikkujia suuresti kiinnostavia aihealueita ovat luonnollisestikin liikenne ja tiestö, koska tavaroiden on voitava liikkua vaivattomasti ja pysäköinnin ja lastauksen on sujuttava, jotta kuljetuskulut säilyvät inhimillisinä eikä työaikaa kulu hukkaan.

Aihe on meillä käsittelyssä mahdollisimman monipuolisesti, silti kieli poskessa, koska liikenne- ja tienpitokiemuroissa ei aina muutenkaan tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Huumoria kehiin…

Koska elämä ei ole pelkkää työntekoa…

Yrittäjillä ei juuri ole vapaa-ajan ongelmia, koska harvoin on sitä vapaa-aikaakaan, eikö se näin mene?

Mutta koska elämä on muutakin kuin työtä, julkaisussamme on vapaa-aikaan liittyviä kirjoituksia esim. matkailusta (niissä huomioimme myös kustannuspuolta ja annamme vinkkejä). Myös musiikki tuntuu kiinnostavan lukijoitamme, mistä syystä nostamme esiin uutuuslevyjä.

Julkaisumme pakinoiden ja sarjakuvien parissa voit heittää viihteelle poistumatta työpaikalta tai koneen äärestä.

Ja kaikkien iloksi julkaisussamme ei törmää klikkijournalismiin, koska klikit eivät ole meillä mainosten tai yritysartikkelien veloitusperuste.

Kiinnostavia tapahtumia

Suomessa sattuu ja tapahtuu, joten jos jokin tilaisuus on erityisen kiinnostava, pyrimme kirjoittamaan siitä mahdollisuuksien mukaan.

Jos olet järjestämässä erityisen yritys- tms. tapahtuman, johon haluat kustannustehokkaan dokumentoijan, voimme tulla ikuistamaan yritystilaisuutesi omien aikataulujemme sen salliessa.

Mitä tarjoamme

– Tarjoamme nopeasti kasvavan ja kehittyvän julkaisuympäristön.
– Hinnoittelumme on selkeä, eikä ennalta-arvaamattomia tai muitakaan klikkimaksuja harrasteta.
– Lupaamme, ettei yritystäsi koskevaa artikkelia pätkäistä ulkopuolisilla mainosbannereilla.
– Kirjoitamme artikkelin toimituksessamme osittain antamiesi tietojen pohjalta ja osittain
ulkopuolisesta vinkkelistä ja yleensä myös kuvaamme artikkelin valokuvat.

Tietoturva

– Pidämme tietoturvan tasosta huolta.
– Käytämme kotimaista palveluntarjoajaa.
– Uutisklubi ei vakoile käyttäjiään eikä jaa heistä tietoja kolmansille osapuolille.
– Käytämme vain pakollisia teknisiä evästeitä, jotta sivustolla liikkuminen on sinulle joustavaa.

Miten voit tulla mukaan esittäytymään

– sivupalkin mainoksella tai etusivun alaosan pyörivässä palkissa, hinta alk. 350,- (+ alv)
– tuote-esittelyllä, hinta alk. 500,- (+ alv)
– yritysesittelyllä, pienimuotoisen hinta alk. 1.000,- (+ alv), isompi alk. 2.000,- (+ alv)
– projektiseurannalla, hinta alk. 1.000,- / artikkeli (+ alv)
– sekä edellämainittuja yhdistelemällä
– myös yritystapahtumien dokumentoinnit ja uutisoinnit voivat tulla kyseeseen, jos aikataulut sopivat

Miten näyt

Yritysesittelyt, projektiseurannat ja tuote-esittelyt pyörivät etusivun sivupalkin pyörivässä sliderissa ylimmäisenä, vaikka tuoreet artikkelit syrjäyttäisivät yritysesittelysi pääotsikoista. Ne ovat siis pitkään näkösällä etusivulla ja Bisnesklubi-osiossa ne säilyvät sovitun ajan joka tapauksessa.

Käytä myös omaksi hyödyksesi

Yritys- ja tuote-esittelyjäsi sekä projektiseurantojasi voit vapaasti linkittää asiakkaillesi ja muille sidosryhmille eli käyttää sähköistä artikkeliamme oman tiedotuksesi välineenä.

Avustamme monin tavoin

Meillä sinun ei tarvitse tietää tai osata mitään verkkojulkaisussa ilmoittamiseen tai näkymiseen liittyviä asioita. Uutisklubin toimitus tai graafikko tekee sinulle joko mainoksen ja/tai tuote-/yritysesittelyn, joka kertoo toiminnastasi ulkopuolisen silmin ja havannollistaa tuotetta tai yrityksen liiketoimintaa tai tuotantoa kuvitusta apuna käyttäen.

Pääsääntöisesti valokuvaamme artikkelin kuvat itse ja käsittelemme ne julkaisukuntoon. Myös tämä sisältyy kohtuullisina määrinä hintaan, mikäli etäisyys ei muodostu ongelmaksi. Jos matka kuvauskohteeseen on pitkä, veloitamme matkakulut ja tarvittaessa yöpymiskulut. Valokuvien käyttöoikeuksia voit lunastaa myös omaan käyttöösi.

Kirjapaino tukena

Edellämainittuja tehdään asiakkaan toiveesta myös painetuiksi versioiksi, siis ihan paperille kirjapainossamme (Käyntikorttipalvelu). Myös käyntikortit, flyerit, lomakkeet ja monet muut painotuotteesi hoituvat meillä. Käytettävissä on erikoistekniikoita, joilla erotut kilpailijoistasi. Lisäksi voit saada vaikkapa näyttelyosastollesi tai liiketiloihin kylttejä ja muuta mainosrekvisiittaa kauttamme.

TERVETULOA ESITTÄYTYMÄÄN JA NÄKYMÄÄN JULKAISUSSAMME!

– tietoa, taitoa ja tarinoita –

Kyttäläntie 8 B, 00390 Helsinki
Puh. 09-851 1634 ja 050 505 1634
toimitus@uutisklubi.fi
www.uutisklubi.fi